Nieuws Flits.                              Gebruik de knop.

Zo nu en dan tweet ik als @relationalview


EchteDemocratie.gif

EchteDemocratie234.txt

De overheid als tweespalt zaaier

Stel, op een eiland in de oceaan wonen 250.000 Indianen, 250.000 Aziaten, 250.000 Afrikanen en 250.000 Westerlingen, 1 miljoen dus bij elkaar. En elke groep heeft een eigen grote (wel ruim 20%) politieke partij in de eiland-raad, hun parlement. Ook zijn er nog enkele kleine algemene linkse en rechtse partijtjes. En er is ook een dagelijks bestuur met 8 ministers.
Laat dat dagelijkse bestuur dan bestaan uit 2 Indianen, 2 Aziaten, 2 Afrikanen en 2 Westerlingen, vind ik. Meest eerlijk, meest democratisch, meest praktisch ook.

Zonder samenhang is een samenleving geen samen leving maar chaos.
Dus, voornaamste taak van de overheid is: bevorderen van de samenhang.

Nu is onze tweede kamer een soort markt, met de partijleiders als standwerkers, die daar dan proberen het gedachtengoed van hun partij zo goed mogelijk aan de man te brengen, vaak luidkeels, vaak ook door het gedachtengoed van andere standwerkers te bekritiseren.
Ik bedoel dit niet oneerbiedig hoor; dat parlement is gewoon een ideeŽn markt, een vrije markt ook, waar alles mag worden gezegd. En, de verschillen en geschillen worden daar dan als het ware uitvergroot en opgeblazen.
Niks mis mee. Komt de helderheid ten goede.

Maar, telkens als er weer eens een verhit debat is geweest daar, over mensenrechten en dergelijke bijvoorbeeld, dan is daarna zo ongeveer elke groep in mijn volkswijk op stang gejaagd.
De hele Moslem gemeenschap voelt zich beledigd dan, door Wilders. En de PVV-ers hier voelen zich ook niet lekker dan, want die moskee mag hier best blijven van hen. Wilders is dus geen beste partijleider; hij verzint 'kopvoddentax' en 'minder Marokkanen' terwijl zijn achterban dat niet wil.

In mijn wijk zijn PVV-ers en DENK-ers vaak vriendelijke buren van elkaar. Hun onvrede betreft veeleer de arrogantie van bestuurders in het algemeen.
Al tientallen jaren ook, komen hier Hollandse meiden thuis met een leuk Turks, Marokkaans, Surinaams, Antilliaans enz. enz. vriendje, en vice versa. En de boze pa's en ma's van toen (boos van beide kanten) zijn nu blije opa's en oma's. En ook die gezinnetjes wonen hier, en hebben al weer (klein) kindjes.

Dus, die tweede kamer zaait hier voortdurend tweespalt. En nogmaals, dat is ook de taak van zo een ideeŽn markt, de ideeŽn op scherp zetten.

Daarom pleit ik er voor dat dan in elk geval de ministers-ploeg alle stemmen, alle geluiden van het parlement vertegenwoordigt. Want, voornaamste taak van de overheid is: bevorderen van de samenhang.
Ik pleit voor een Regenboog Kabinet, in EchteDemocratie.gif en EchteDemocratie234.txt.

Jan Helderman, 17 sept 2017, Alkmaar Overdie
Digitale Piano Renovatie

Mijn 16 jaar oude Roland HP237Re klinkt nu weer als nieuw. Ik wist niet wat ik hoorde! Die contact-strips zijn de 'snaren' van de digitale piano. Elk contact heeft 2 contact-punten. Als je op een piano-toets drukt, maakt eerst het ene punt contact en even later het tweede, afhankelijk van de snelheid waarmee je de piano-toets indrukt.


In the early days,
it sometimes made sense to fight for your land and people.
But nowadays,
with rockets that bridge oceans in minutes,
bearing atomic and chemical heads that pollute whole earth,
starting such a fight is crazy.
So let us start the movement?!
In conflicts, we do not argue but just say: