Mijn Studio

Het is nu 24 juni 2014 en Nederland doet het heel goed in de voetballerij in BraziliŽ, en dat vind ik leuk; de hele buurt is blij.
Mijn website is nu wel af, heb ik het gevoel. En ik wil ook niet meer achter die kut-computer zitten. Ik ben ook onlangs 65 geworden, AOW, met pensioen. Muziek ga ik maken. Altijd al maak ik melodietjes in mijn hoofd. Mijn moeder wist dat wel en gaf me dan een mond-harmonica voor mijn verjaardag. En al 10 jaar heb ik een piano, geen echte maar een digitale, van Roland. En ik heb er leuke melodietjes op ont-dekt. Maar hoe bewaar je die? Daar heb je allerlei dure apparatuur voor nodig, dacht ik, ingewikkeld met allerlei knopjes die ik haat. Maar nee, gewoon mijn laptopje van 250 euro op de piano en een 5 euro headset-microfoontje onder de piano is genoeg.
Dat ik dat heb ontdekt, daar ben ik blij mee, en daarom dit stukje.
Op www.youtube.com/channel/UCozpoUtivVa7i66xbgpX9Yg zie je mijn Youtube kanaal.

Inmiddels is het 30 juni (gisteren won Nederland van Mexico, verdiend, maar bloed-spannend) en ik wil hier nog wat toevoegen. Die eerste piano-opname bijvoorbeeld was gewoon een test, geluid en beeld (lukt het met zo'n laptopje?); ik zet daarom in het begin ook even het geluid van de piano keihard, en daarna snel weer normaal (hoor je nauwelijks via dat kleine microfoontje); en op het eind zeg ik wat woorden in de ingebouwde microfoon om te kijken of die inderdaad was uitgeschakeld; een geslaagde beeld- en geluid-test dus; maar ik kwam toevallig in een aardig ritme en heb de opname daarom 'alvast' op internet gezet, een improvisatie op 16 witte toetsen (voor een wat breder toetsen-beeld zal ik de laptop op enkele boeken moeten zetten, denk ik).
Zo, en dit is wellicht wel mijn aller laatste zin op internet.

Digital Piano Renovation


My 16 years old Roland HP237Re now (July 2017) really sounds brandnew again. Amazing! These contact-strips are the 'strings' of the digital piano. Each contact has 2 contact-points. When you push a piano-key, one point first makes contact, a short time later the second, depending on the speed of key-touching.

Jan Helderman
24-6-14 en 30-6-14

Fabiker.

Naar SiteMapVersie Fabc.info
(als je deze pagina 'stand alone' ziet)